Malin Brodén |Kinesiologi

Behandlingsteam Pernilla Carrier

Malins väg in i kinesiologins värld tog sin början då hon själv började söka efter alternativa behandlingsmetoder. En helt ny värld öppnade sig då hon så småningom kom i kontakt med Pernilla Carrier och intresset för det alternativa och kinesiologin tog en helt ny form.

Förutom kinesiologiutbildningen på Kilmaninstituet där hon examinerade 2015 har Malin utbildat sig inom Näringslära på Nordiskt Näringscenter, studerat anatomi och fysilogi samt har en 1-årig utbildning på Lillsveds Idrottsfolkhögskola inom Hälsa och Livsstil. På Idrottsfolkhögskolan fördjupade hon sig i kostens betydelse och de vita gifterna.

Det Malin nu vill är att andra människor också ska få samma möjlighet till ett bättre mående genom kinesiologin och dess fantastiska behandlingsmetod samt nycklar till en bättre hälsa och ett bättre välmående.

Behandlar, förebygger och rehabiliterar

 • Överkänslighet, allergi, mag- och tarmproblem, IBS.
 • Värk, inflammationer, huvudvärk och migrän
 • Stress, fertilitet, klimakteriebesvär och hormonproblem.
 • Balansera pH-värdet och förbättrar ämnesomsättningen.
 • Avgiftning: bakterier, parasiter och borrelia mm.
 • Idrottsskador, rygg och knäproblem mm.
 • Immunförsvar och näringsbehov.
Kinesiologi stödjer kroppens självläkning (...)

Kinesiologi stödjer kroppens självläkning på ett naturligt sätt efter kroppens egen prioriteringsordning och kapacitet för att skapa bättre hälsa och mer kraft. Kinesiologi är en metod där terapeuten utmanar klientens nervsystem för att ta reda på vad som är i prioritet att arbeta med. Kinesiologen läser av nervsystemets respons på olika tester, och kan på så sätt ställa en diagnos.

Holografisk kinesiologi för att hjälpa kroppen (...)

Vi utsätts ideligen för belastningar från vår inre och yttre miljö, oavsett om vi är friska eller sjuka

Bara genom att andas, äta och finnas till på vår jord får vi i oss gifter. Kroppen skall klara av att avgifta sig från allt som kommer in i vår kropp. Det är toxiska metaller, kemikalier, parasiter, strålning, bakterier, virus, svamp med mera.

Vi har alla sådant i oss i större eller mindre omfattning. Kroppen tar själv hand som de allra flesta gifter och händelser som stör den. Men det som den inte klarar av att ta hand om skapar symptom, gör oss trötta och så småningom sjuka.

Holografisk kinesiologi

 • Holografisk kinesiologi skiljer sig från vanlig kinesiologi då man säkerställer att kroppens alla system samverkar för att nå bättre resultat.

 

 • Holografisk kinesiologi  ger en djupare förståelse för vad det är som stör kroppen från att fungera optimalt.

 

Behandlingsteam Pernilla Carrier stannar inte vid symptomen (...)

Holografisk kinesiologi stannar inte vid symptomen, utan undersöker vad det är som hindrar att kroppens egna processer från att lösa olika tillstånd.

Ett symptom, till exempel eksem, kan bero på flera olika nyckeltoxiner (gifter), det skulle kunna vara en bakterie, parasit, kemikalie eller svamp som hindrar kroppen interna processer från att läka eksemen.

Behandlingsteam Pernilla Carrier tar reda på vad det är som stör kroppen och som får den att visa upp olika symptom. Om grundproblemet är exempelvis parasiter får klienten ett specifikt preparat som är bra för att få bort dem på just denna klienten, vid detta tillfället. På så sätt kan kroppen bli av med grundorsaken till problemen, på ett sådant sätt att symtomen ofta är borta för gott.

Vi i Behandlingsteam Pernilla Carrier är mycket framgångsrika när det gäller att få bort grundorsaken till olika tillstånd och symptom som kan upplevas som mycket besvärliga och svårlösta.

Så här går en behandling till (...)

Klientens behov, eventuella tillstånd och problem kartläggs. Efter en dialog med klienten använder vi olika diagnostiseringsredskap, bland annat en rad muskeltester. På så sätt kan hon hitta vad i kroppen som behöver balanseras, rensas ut eller stärkas.

Det kan jämföras med en arkeologisk utgrävning, där kinesiologen arbetar sig in i kroppen lager efter lager. Det som som stör kroppen mest som klienten är stark nog att hantera behandlas först. Kroppen visar vägen och behandlingen är skonsam, effektiv och välgörande.

Det är nervsystemet som signalerar vad det är som är aktuellt att stärka upp eller rensa ut. Redan under första möten bestäms hur klientens behandling ska gå till.

Team Pernilla Carrier har metoder för att stödja och stärka kroppen så att den kan rensa ut gifter, balansera hormoner och signaltrafiken i kroppen. Det sker bland annat med hjälp av näringstillskott som är anpassade exakt i dos och sort för att passa varje klient. Så säkerställs att hela kroppen mår bra av behandlingen. Klienten får också tydliga och enkla kostråd och livsstils rekommendationer som en del av behandlingen.

Vad är kinesiologi? (...)

En kinesiolog arbetar hela tiden i ett nära samarbete med klientens/patientens muskler och kroppens informationsutbyte av signaler. Olika typer av beröring och tryck på olika ställen på huden utlöser nervimpulser i de inåtgående nervbanorna, vilket omedelbart kan registreras och tolkas av kinesiologen med hjälp av den manuella muskeltestningen.

All kommunikation i kroppen sker via nervsystemet.

Nervsystemet kan delas upp i två delar

 • det centrala nervsystemet
 • det autonoma nervsystemet.

Det centrala nervsystemet är den del som styrs av viljan och som gör att vi till exempel kan böja på en arm när vi bestämmer oss för att göra det. Det autonoma nervsystemet sköter sådana saker som inte är viljestyrda, till exempel att hjärtat slår, att tarmarna rör sig och att vårt matsmältningssystem fungerar. Det är också det autonoma systemet som registrerar våra känslor.

Nervsystemets funktion är att ta emot information från våra sinnesorgan. När informationen bearbetats och tolkats av hjärnan, skickas signaler ut via nervbanorna som styr muskulatur och körtlar.

Nervsystemet kan bara uttrycka sig och svara på två olika sätt:

 • genom att dra samman muskler
 • genom att utsöndra sekret från olika körtlar

Inom kinesiologisk medicin använder man sig av så kallad manuell muskeltestning som undersökningsmetod för att registrera den elektriska aktiviteten i nervsystemet. Genom sin behandling kan kinesiologen påverka nervsystemets information från det skadade eller smärtsamma stället på kroppen, den information som nervbanorna skickar till hjärnan.

Resultatet blir en ny och förändrad information från hjärnan och ut till muskler och körtlar. På detta sätt är det möjligt att skapa en sundare informationsväg till och från muskler och körtlar, vilket så småningom leder till att patienten upplever minskade besvär och förbättrad hälsa.

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av komplementärmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Kinesiologen använder sig av s.k. manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Terapeuten gör därefter olika behandlingar och balanseringar av nerv- och energisystemet för att slutligen testa musklerna igen och bekräfta att det skett en förändring. (källa: © Dagerberg Kliniken och Svenska Kinesiologiskolan)

Tidsbokning/frågor


 

Telefonbokning 

Ring 08-663 41 50

Onlinebokning

Boka Malin online

Kontakt Malin Brodén

malin@pernillacarrier.se

Priser, Malin Brodén| Kinesiologi behandling

Nybesök: 120 min 1.800 kr

Återbesök: 90 min 1.350 kr

Stärkande: 60 min 950 kr

Stärkande: 30 min 550 kr

Emotion Code – Mental behandling

Nybesök: 90 min 1.350 kr

Återbesök: 60 min 950 kr

Presentkort

På valfritt belopp.

Betalning

Kontant, Kort & Faktura

Mottagning

PernillaCarrier. Kaptensgatan 11. Östermalm (T-bana Östermalmstorg).

Om- eller avbokning

Skall ske senast 48 timmar innan och då endast via telefon 08-663 41 50. Om- eller avbokning VIA EMAIL GODKÄNNS EJ. Vid uteblivet besök eller för sen avbokning sker fakturering av behandling.

Att tänka på inför ditt besök

Tag med de eventuella näringstillskott du äter och ät inga samma dag som din behandling. Jag vill se hur din kropp mår utan stöttning av näringstillskott.

Jag har varit hos Malin vid två behandlingstillfällen. Malin är lugn och behaglig och jag kände mig välkommen. Mina magsmärtor som jag har haft sedan tonåren är borta och ett inre lugn har infunnit sig. Jag är väldigt glad och tacksam för den hjälpen jag har fått av Malin!

 

 

Helene Albertsson

Arbetsterapeut

Jag kom till Malin på behandling då jag haft problem med min höft i nästan två år. Smärtan i höften påverkade mig så pass mycket att jag inte kunde leva det aktiva liv jag tidigare gjort. Efter behandling hos Malin har smärtan i höften helt försvunnit och jag är så tacksam över att åter kunna njuta av mina långa promenader och att kunna röra mig obehindrat utan smärta.

 

 

Margareta Nyqvist

Pensionär