Förlossningsstimulering

Behandlingsteam John Carrier
Gravidmassage i Stockholm

Många kvinnor använder de sista veckorna av graviditeten till att hitta och prova olika metoder för att få igång förlossningen.

Från det att du passerat ditt beräknade förlossningsdatum (i vissa fall tidigare) kan vi hjälpa dig med förlossningsstimulerande akupressur och massage i syfte att förlossningsarbetet ska komma igång.

Behandlingen kan endast bokas per telefon.

Behandlingen är skonsam för dig och ditt barn.

Gravidmassage och akupressur, fungerar det?

Somliga ”kommer igång” redan efter 1:a besöket, men de flesta behöver 2-3 besök hos oss, förutsatt att de gjort sina hemövningar. Vi kan naturligtvis inte garantera att detta sker med alla som vi behandlar, men ca 4 av 5 säger att de upplever att behandling hjälpt dem. Vi vill att du stämmer av med din barnmorska innan behandlingen, så att det inte föreligger några medicinska hinder för behandlingen. Behandlingen är skonsam för dig och ditt barn.

Från när kan jag komma?

Behandlingen utförs först när du passerat ditt beräknade förlossningsdatum, men du kan ringa oss innan.

När skall jag boka min tid för behandling?

Tala först med din barnmorska för att se att det inte finns några medicinska hinder, ring oss sedan.

Behandling innan vecka 40?

I vissa fall behandlar vi gravida innan fullgångna 40 veckor, vi vill då att du talat först med din barnmorska för att se så att det inte finns några medicinska hinder eller liknade.

Boka in 1:a och 2:a besöket på en gång

Vi rekommenderar att första besöket är en 90 minuters behandling och att återbesöket är en 50 minuters behandling. Finns det inga tider som passar så går det bra att göra tvärtom.

Boka gärna dina 2 besök på en gång så att vi alla vet vilka tidsramar vi har att arbeta med. Ring oss på 08 12 14 40 30 om du har några frågor eller funderingar.

Vi rekommenderar dig/er att komma tillbaka inom 2-3 dagar.

Behandlingsteam John Carrier

Behandlingsteam John Carrier

Vi som arbetar i Behandlingsteam John Carrier har valt att specialisera oss på behandlingar, övningar och träning med inriktning på graviditet och första tiden som förälder.

Så här går behandlingen till

Gravidmassage
Först börjar vi med en kort massage för att påverka hormonerna oxytocin och adrenalin, dessa påverkar sammandragningarna av livmodern i stor grad. Oxytocin produceras när vi har det bra, och är utvilade, känner oss trygga och skyddade. Smekningar, massage, kroppskontakt, bröststimulering, kyssar och sex ökar produktionen av oxytocin. Adrenalin reducerar sammandragningarna i livmodern – adrenalin ökar när vi är trötta, stressade, ängsliga/oroliga och inte har det bra.

Akupressur
Därefter stimuleras ett antal utvalda akupunkturpunkter med akupressur. Varje punkt behandlas i ca 60 sekunder, detta kan upplevas som smärtsamt av vissa. Akupressuren kan komma att påverka livmodertappen till att mogna mer och en del får även sammandragningar.
Att livmodertappen är mogen betyder att den har mjuknat och börjat öppna sig.

Hemövningar
Det är en stor fördel om du/ni fortsätter med denna behandling hemma. I samband med behandlingen får du med dig hem papper med alla akupressur punkter utsatta och alla massage grepp visade. Din partner eller nära vän kan vara med under behandling för att lära sig, men det är inte ett krav för att behandlingen skall ge resultat.

Vi samarbetar med mödravården

Vi erbjuder behandlingar för gravida och nyblivna mammor i Stockholm och har ett nära samarbete med mödravården (ex: BB Stockholm och Mamma Mia), läkare, barnmorskor, kiropraktorer och sjukgymnaster. Alla i behandlingsteamet är Cert. Terapeutiska Gravidmassörer och hos oss får du en professionell och trygg behandling med korrekta och relevanta råd. Känner du dig osäker så rådfråga din barnmorska först innan du bokar en behandling.

Tidsbokning

Vi har även helgöppet!

Behandlingen kan endast bokas per telefon.

 

08-661 40 30

PRISHITTA HIT - MOTTAGNINGARAV- OMBOKNING

PRIS

  • Förlossningsstimulering: 1 x 50 min 795 kr
  • Förlossningsstimulering 1 x 90 min 1495 kr
  • Helgpris: 1 x 50 min 895 kr, 1 x 90 min 1595 kr

Kontanter, Kort, Faktura, Friskvårdscheck, Friskvårdsbidrag

ÖSTERMALM:

Behandlingsteam John Carrier.

Nybrogatan 71.

T-Stadion, uppgång Nybrogatan (30 mtr).

Buss: 1, 4, 54, 67, 72.


 

KUNGSHOLMEN:

BB Stockholm Family.

S:t Eriksgatan 44, plan 1 (hiss).

T-Fridhemsplan, uppgång S:t Eriksgatan/Willys (20 mtr).

Buss: 1, 3, 4, 53. 56, 57.


AV- OMBOKNINGAR

Behöver ske senast 24 timmar innan din behandling börjar och då endast via telefon 08- 661 40 30 eller via internetbokningen (klicka här). Om- eller avbokning VIA EMAIL/SMS GODKÄNNS EJ. Vid uteblivet besök eller för sen avbokning sker fakturering av hela behandlingsbeloppet.

Vad händer vid sen av- ombokning? 

Vi har valt att ha samma av- ombokningsregler för alla våra patienter oavsett anledning till sen av- ombokning (sjuka barn, akut sjukdom, inställda bussar, oplanerade arbetsmöten osv). Du kan givetvis ”ge bort” din behandlingstid till vem du vill (kan vara vem som helst) och vi försöker alltid att via vår väntelista hitta en ersättare. Skulle dock du eller vi inte hitta någon som kan ”ta din tid”, blir du skyldig att betala hela behandlingsbeloppet

Tack för att jag fått hjälp med att ladda batterierna, ofta, och sista men inte minst för att få igång förlossningen!

Anna, väntade 3e barnet

Gravidmassage från vecka 21 – 40+