Åsa Lennartsson |Kinesiologi

Behandlingsteam Pernilla Carrier

Hälsa och alternativmedicin är något som alltid har legat varmt om Åsas hjärta. Hon bestämde sig tidigt för att utbilda sig till terapeut inom komplementärmedicin, för att kunna hjälpa människor att nå optimal hälsa på naturlig väg.

Åsa började sin resa inom alternativmedicin  på Bonitologiska Högskolan. Där gick hon den 3-åriga- Bonitologutbildningen (1999-2002) och förskaffade sig gedigna kunskaper inom anatomi, fysiologi, näringslära, homeopati, orientalisk medicin och kinesiologi. Hon drev sedan en egen praktik i Växjö som Bonitolog, där Åsa genom diagnosmetoden kinesiologi skräddarsydde behandlingsprogram för varje klients unika behov.

2014 examinerade Åsa från Kilmansinstitutets Holografiska kinesiologiutbildning. Denna utbildning kände Åsa fyllde en viktig pusselbit i möjligheten att ge klienter optimal behandling på alla nivåer.

Åsa känner sig privilegierad att nu får stå som del i Behandlingsteam Pernilla Carrier, för att kunna bidra till sann hälsa.

Behandlar, förebygger och rehabiliterar

 • Överkänslighet, allergi, mag- och tarmproblem, IBS.
 • Värk, inflammationer, huvudvärk och migrän
 • Stress, fertilitet, klimakteriebesvär och hormonproblem.
 • Balansera pH-värdet och förbättrar ämnesomsättningen.
 • Avgiftning: bakterier, parasiter och borrelia mm.
 • Idrottsskador, rygg och knäproblem mm.
 • Immunförsvar och näringsbehov.
Kinesiologi stödjer kroppens självläkning (...)

Kinesiologi stödjer kroppens självläkning på ett naturligt sätt efter kroppens egen prioriteringsordning och kapacitet för att skapa bättre hälsa och mer kraft. Kinesiologi är en metod där terapeuten utmanar klientens nervsystem för att ta reda på vad som är i prioritet att arbeta med. Kinesiologen läser av nervsystemets respons på olika tester, och kan på så sätt ställa en diagnos.

Holografisk kinesiologi för att hjälpa kroppen (...)

Vi utsätts ideligen för belastningar från vår inre och yttre miljö, oavsett om vi är friska eller sjuka

Bara genom att andas, äta och finnas till på vår jord får vi i oss gifter. Kroppen skall klara av att avgifta sig från allt som kommer in i vår kropp. Det är toxiska metaller, kemikalier, parasiter, strålning, bakterier, virus, svamp med mera.

Vi har alla sådant i oss i större eller mindre omfattning. Kroppen tar själv hand som de allra flesta gifter och händelser som stör den. Men det som den inte klarar av att ta hand om skapar symptom, gör oss trötta och så småningom sjuka.

Holografisk kinesiologi

 • Holografisk kinesiologi skiljer sig från vanlig kinesiologi då man säkerställer att kroppens alla system samverkar för att nå bättre resultat.

 

 • Holografisk kinesiologi  ger en djupare förståelse för vad det är som stör kroppen från att fungera optimalt.

 

Behandlingsteam Pernilla Carrier stannar inte vid symptomen (...)

Holografisk kinesiologi stannar inte vid symptomen, utan undersöker vad det är som hindrar att kroppens egna processer från att lösa olika tillstånd.

Ett symptom, till exempel eksem, kan bero på flera olika nyckeltoxiner (gifter), det skulle kunna vara en bakterie, parasit, kemikalie eller svamp som hindrar kroppen interna processer från att läka eksemen.

Behandlingsteam Pernilla Carrier tar reda på vad det är som stör kroppen och som får den att visa upp olika symptom. Om grundproblemet är exempelvis parasiter får klienten ett specifikt preparat som är bra för att få bort dem på just denna klienten, vid detta tillfället. På så sätt kan kroppen bli av med grundorsaken till problemen, på ett sådant sätt att symtomen ofta är borta för gott.

Vi i Behandlingsteam Pernilla Carrier är mycket framgångsrika när det gäller att få bort grundorsaken till olika tillstånd och symptom som kan upplevas som mycket besvärliga och svårlösta.

Så här går en behandling till (...)

Klientens behov, eventuella tillstånd och problem kartläggs. Efter en dialog med klienten använder vi olika diagnostiseringsredskap, bland annat en rad muskeltester. På så sätt kan hon hitta vad i kroppen som behöver balanseras, rensas ut eller stärkas.

Det kan jämföras med en arkeologisk utgrävning, där kinesiologen arbetar sig in i kroppen lager efter lager. Det som som stör kroppen mest som klienten är stark nog att hantera behandlas först. Kroppen visar vägen och behandlingen är skonsam, effektiv och välgörande.

Det är nervsystemet som signalerar vad det är som är aktuellt att stärka upp eller rensa ut. Redan under första möten bestäms hur klientens behandling ska gå till.

Team Pernilla Carrier har metoder för att stödja och stärka kroppen så att den kan rensa ut gifter, balansera hormoner och signaltrafiken i kroppen. Det sker bland annat med hjälp av näringstillskott som är anpassade exakt i dos och sort för att passa varje klient. Så säkerställs att hela kroppen mår bra av behandlingen. Klienten får också tydliga och enkla kostråd och livsstils rekommendationer som en del av behandlingen.

Vad är kinesiologi? (...)

En kinesiolog arbetar hela tiden i ett nära samarbete med klientens/patientens muskler och kroppens informationsutbyte av signaler. Olika typer av beröring och tryck på olika ställen på huden utlöser nervimpulser i de inåtgående nervbanorna, vilket omedelbart kan registreras och tolkas av kinesiologen med hjälp av den manuella muskeltestningen.

All kommunikation i kroppen sker via nervsystemet.

Nervsystemet kan delas upp i två delar

 • det centrala nervsystemet
 • det autonoma nervsystemet.

Det centrala nervsystemet är den del som styrs av viljan och som gör att vi till exempel kan böja på en arm när vi bestämmer oss för att göra det. Det autonoma nervsystemet sköter sådana saker som inte är viljestyrda, till exempel att hjärtat slår, att tarmarna rör sig och att vårt matsmältningssystem fungerar. Det är också det autonoma systemet som registrerar våra känslor.

Nervsystemets funktion är att ta emot information från våra sinnesorgan. När informationen bearbetats och tolkats av hjärnan, skickas signaler ut via nervbanorna som styr muskulatur och körtlar.

Nervsystemet kan bara uttrycka sig och svara på två olika sätt:

 • genom att dra samman muskler
 • genom att utsöndra sekret från olika körtlar

Inom kinesiologisk medicin använder man sig av så kallad manuell muskeltestning som undersökningsmetod för att registrera den elektriska aktiviteten i nervsystemet. Genom sin behandling kan kinesiologen påverka nervsystemets information från det skadade eller smärtsamma stället på kroppen, den information som nervbanorna skickar till hjärnan.

Resultatet blir en ny och förändrad information från hjärnan och ut till muskler och körtlar. På detta sätt är det möjligt att skapa en sundare informationsväg till och från muskler och körtlar, vilket så småningom leder till att patienten upplever minskade besvär och förbättrad hälsa.

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av komplementärmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Kinesiologen använder sig av s.k. manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Terapeuten gör därefter olika behandlingar och balanseringar av nerv- och energisystemet för att slutligen testa musklerna igen och bekräfta att det skett en förändring. (källa: © Dagerberg Kliniken och Svenska Kinesiologiskolan)

Tidsbokning/frågor


 

Telefonbokning 

Ring 08-663 41 50

Onlinebokning

Boka Åsa online

Kontakt Åsa Lennartsson

asa@pernillacarrier.se

Priser, Åsa Lennartsson| Kinesiologi behandling

Nybesök: 120 min 1.800 kr

Återbesök: 90 min 1.350 kr

Stärkande: 60 min 950 kr

Stärkande: 30 min 550 kr

Emotion Code – Mental behandling

Nybesök: 90 min 1.350 kr

Återbesök: 60 min 950 kr

Presentkort

På valfritt belopp.

Betalning

Kontant, Kort & Faktura

Mottagning

PernillaCarrier. Kaptensgatan 11. Östermalm (T-bana Östermalmstorg).

Om- eller avbokning

Skall ske senast 48 timmar innan och då endast via telefon 08-663 41 50. Om- eller avbokning VIA EMAIL GODKÄNNS EJ. Vid uteblivet besök eller för sen avbokning sker fakturering av behandling.

Att tänka på inför ditt besök

Tag med de eventuella näringstillskott du äter och ät inga samma dag som din behandling. Jag vill se hur din kropp mår utan stöttning av näringstillskott.

Från utmattad till Marathon

2012 drabbades jag av en utmattning, som skapade obalans i hela min kropp. Jag har haft en mängd diffusa symptom sedan dess och förtvivlat försökt få hjälp av olika läkare.

Jag kände tydligt att något var fel, men inget hittades med de tester den ”traditionella” sjukvården använder sig av. Läkare kunde sitta och anta saker, som jag visste inte stämde.

Jag var desperat och hann även prova en hel del alternativa vägar, som akupunktur och en alternativ läkare som var specialiserad på sköldkörteln. Till slut fick jag tipset att kontakta Åsa Lennartsson. Jag ringde och förklarade hur desperat jag var, och fick ganska snart en tid att träffa henne. Åsa gick grundligt igenom min kropp med hjälp av kinesiologisk muskeltestning. Allt det jag kände var fel, kunde Åsa pricka in.

Jag började gå på behandling och ganska snart började jag känna skillnad i kroppen. Min kropp slutade samla vätska, jag gick ner i vikt och jag blev av med de vallningar jag tidigare haft. Min mage, som varit ett problem i över 20 år, som jag hade testat allt som går att testa för fick jag ordning på och jag mådde bättre än jag kunde minnas.  Jag fick mer energi och orkade börja träna igen.

Nu kan jag leva min stora passion med löpningen fullt ut igen. Jag har hunnit med att springa en massa lopp, inkl. ett Marathon, som varit en dröm sedan jag var liten. Jag är ingen elitlöpare, men det är lika roligt varje gång mina resultat förbättras med hjälp av de Åsa får fram att jag behöver.

Jag kommer aldrig sluta gå hos Åsa. Hon är otroligt säker på det hon gör och engagerad. Jag får alltid svar på de frågor jag har. Åren efter utmattningen och den desperation jag kände – det går inte att beskriva i ord hur tacksam jag är över att kunna leva livet fullt ut igen.

Leila