Skillnaden mellan liv och död (3)

Skillnaden mellan liv och död (3)

Du har säker hört talas om pH-balansen, ibland kallad ”syra-basbalansen”, och kanske undrat vad de har med dig och din kropp att göra.

Att reglera syra-basbalansen är en av de viktigaste åtgärderna för att återställa hälsan.

Vi pratar om försurad mark, jord och vatten i vår natur, det är exakt samma sak med våra kroppar, vi påverkas av allt vi stoppar i oss, antingen är det bra för pH-värdet och då är det basiskt, annars är det försurande.

Försurande mat, dryck och leverne skapar en miljö i din kropp där virus, svamp, parasiter och bakterier kan trivas

Försurning (nyckel 3)

Det finns troligen ingen fysisk terapi som är så allsidig och kraftfull som att återställa syra-basbalansen i kroppen. När detta är gjort kan man lättare ta itu med de problem som eventuellt återstår.

Största orsaken till cancer är en försurad kropp!
/ Dr. Otto Warburg i sitt Nobelpristal 1931 (Läs mer)

Vi pratar om försurad mark, jord och vatten i vår natur, det är exakt samma sak med våra kroppar, vi påverkas av allt vi stoppar i oss, antingen är det bra för pH-värdet och då är det basiskt, annars är det försurande.


Vad försurar dig?

  • Rött kött och fläskkött
  • Komjölksprodukter
  • Spannmål
  • Hel- och halvfabrikat
  • Jäst och tillsatser
  • Kaffe
  • Socker
  • Söta drycker
  • Cigaretter, snus och alkohol
  • Stress, ilska och att vara ’sur’ är försurande

Symptom vid försurning kan vara

  • Försämrad matsmältning, tarmbesvär och förstoppning
  • Leversjukdomar och gallsten
  • Värk i kroppen och huvudvärk
  • Trötthet, ilska, irritation och depression
  • Högt blodtryck
  • Muskelstelhet
  • Parasitsjukdomar och candida svamp
  • Stroke, dålig syn, skört skelett, artrit, övervikt och astma

Många forskare anser att den mat vi äter är en av de främsta orsakerna till om vi får cancer. / Cancerfonden
(http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Forebygga-och-risker/Risker/Kost-/)


Hjälp! Vad kan jag göra?

Basisk mat, dryck och leverne gör dig vitalare, bygger muskler, ökar skyddet mot sjukdomar, normaliserar vikten, är föryngrande, ökar livslusten och skänker harmoni till kropp och själ.

Mat
Generellt betraktas ätliga växtdelar, utom söta frukter, frön och nötter, som grönsaker.

  • Grönsaker, baljväxter och rotfrukter, speciellt gröna grönsaker och bladgrönt.
  • Grönsaker kan vara frukter (som avokado), blad (som sallat), rötter (som morötter), stam (som selleri) och så vidare.
  • Bäst är att äta dem råa
  • Näst bäst är att ångkoka dem en stund
  • Använda ångkokningsvattnet för att ta tillvara näringsämnen som lakats ur grönsakerna.
  • Bär är bra för pH värdet.
  • Frön så som pumpakärnor, sesamfrön, och solrosfrön är bra för pH värdet.
  • Olivolja är bra för pH värdet.

Dryck

Livsstil
  • Kärlek, njuta, skratta, andas ren luft djupt och långsamt.
  • Yoga, meditation och måttlig träning.
  • Annat som du tycker om att göra och blir glad av.
  • Det som känns harmoniskt för kropp och själ är faktiskt också bra för pH värdet


BASIC – En bikarbonat som höjer kroppens pH nivå.

De som vet med sig att de slarvar med kosten, inte ger sig den träning eller tid för återhämtning som de behöver, kan må bra av att komplettera kosten med BASIC ett bra kosttillskott. Du kan beställa BASIC i vår butik


Vad finns bortom Isbergssalladen

Låt det vara olika grönsaker så du kommer bort från isbergsallad och tomat som ofta innehåller väldigt lite näring.

En tumregel är att mörkgröna grönsaker och bladgrönsaker innehåller mest näring och ett så bra pH -värde som möjligt.

Det är också bra att äta bär till varje rätt som du äter.


Näring

Här kan du söka näringsinnehåll på många varor. Vi rekommenderar dig att köpa ekologiskt. Beräkningen är gjord efter Livsmedelsverkets nationella rekommendationer för en vuxen person och motsvarar 30 % av det dagligen rekommenderade näringsintaget. Vi rekommenderar dig att ha ett mycket högre näringsintag än vad Livsmedelsverket säger!


Öka ditt basiska intag.

Fyll minst halva din tallrik med ekologiska grönsaker.
Tex: Mörkgrön sallad, spenat, gurka, avokado, broccoli, blomkål, vitkål, sparris, selleri, morötter, rödbetor, ärtor.

Ät mer råkost.
2 gånger i veckan är 50% av dina grönsaker råa.
Hacka eller riv dem och njut av alla de olika färger och smaker som ges. Blanda gärna flera olika rivna rotfrukter, färska groddar, lite örter, avokado och fröer. Häll på en fin olivolja och tugga långsamt!

Ha en vegetarisk dag i veckan!
Det är både enkelt att laga och det finns massor med recept i kokböcker och på nätet.

Att välja grön mat istället för kött halverar måltidens klimatpåverkan. Om alla svenskar skulle införa en grön dag i veckan är klimatvinsten lika stor som koldioxidutsläppen under ett år från drygt 200 000 bilar.
// Enligt Naturskyddsföreningen.

En kvinna som nyligen hörde Pernilla föreläsa tog fasta på ovanstående påstående och berättade att dom hade infört en grön dag i veckan hemma. Det var lättare med de tre barnen som har olika viljor runt maten att acceptera att äta vegetariskt en dag i veckan när dom förstod hur bra det är för miljön. Vilken vinst!


Värt att veta

Livsmedelsverket säger

Det finns i dag ett stort antal undersökningar som visar att de som äter mycket frukt och grönsaker löper mindre risk att drabbas av olika sjukdomar, främst hjärt- och kärlsjukdomar och vissa former av cancer. Det skulle kunna bero på att frukt och grönsaker innehåller antioxidativa ämnen. Antioxidativa ämnen skyddar cellerna i kroppen mot skadliga så kallade fria radikaler. // Livsmedelsverket


Eget ansvar

Allt vi stoppar i mun påverkar oss antingen positivt eller negativt. Under de sista 15 åren har flera 1000 människor påverkats positivt av att följa våra råd och rekommendationer. Våra råd och rekommendationer ersätter inte läkarvård.

När du börjar äta en kost som den vi förespråkar underlättar det för kroppens funktion, då börjar kroppens inre organ så som tarmar, njurar och lever att rensa slagprodukter och gifter ur kroppen. Om du får något obehag så rekommenderar vi att se över hur mycket vatten du dricker, om du inte redan har gjort det så öka till 10 glas per dag.

Lyssna på kroppen och gör dina förändringar gradvis

Med vänliga hälsningar
Pernilla Carrier
John Carrier